fredag 27 februari 2015

Ruddalens skrinnarhall

Igår hämtade jag mina långfärdsskridskor och idag styr jag mot Ruddalens skrinnarhall för att premiärköra. Samtliga lågstadiebarn i Göteborg har också bestämt sig för att vara här denna dag men vi borde vara på ungefär samma nivå så detta ska nog gå bra, tänker jag. Skridskorna har NIS-bindning och kan därmed använda mina egna skidpjäxor. Har kört en hel del skate på vintern och rullskidor på sommaren men detta är helt nytt och det är otroligt vingligt till en början trots att rörelsemönstret är bekant sen tidigare. Någon puls får jag inte heller upp utan tvingas ta på mig dunjackan första timmen för att inte bli allt för kall. Tekniken blir bättre och bättre och efter drygt en timma kan jag hålla min normala lågintensiva träningspuls. Mängden barn på isen avtar i samma takt och några eftersläntrare börjar heja och tycker jag ska köra max. Uppenbart ser de att jag inte grinar illa och menar att det borde finnas en växel till att lägga i. Förklarar lite snällt för kidsen att det är första gången och att det inte går snabbare än så här.

Pulskurvan, för den som bryr sig.
Testar dock att "maxa" några varv och mot slutet tar jag mig runt på 56s, vilket innebär en snitthastighet på "imponerande" 26km/h. När Gunde tävlade mot Tomas Gustafson här i programmet "I huvudet på Gunde Svan" låg de på varvtider kring 35-38s.

Gunde i Ruddalens skrinnarhall. Foto: tv4play.se
Konstaterar att man kommer fort fram med väldigt liten ansträngning. Ser verkligen fram emot att glida över frusna sjöar under fina vinterdagar. Kanske tar jag mig mot norr under påsk men först är det fokus mot Vasaloppet nästa helg. Lite strul med vänster axel så inte helt säkert jag åker - vill ju inte att min planerade långpaddling skall behöva ställas in för att jag offerkört 9 mil mellan Sälen och Mora - men om det känns bra till helgen står jag nog startklar i fålla 1 kl. 08:00 den 8:e mars.

Lundhags Dominator med Alpina ESK PRO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar