lördag 21 mars 2015

Göteborgs södra skärgård - 2015.03.31

Något Vasalopp blev det inte som planerat och inte heller något paddlande sen den dagen jag och Tim var ute i slutet av januari. En strulande axel har satt stopp för det. Istället har jag roat mig med rehabträning samt andra aktiviteter som inte innebär så stor ansträngning för axelpartierna som paddling och skidor. Har också hunnit med att fixa en hel del detaljer på kajaken som jag nu vill testa på riktigt, trots att inte axeln känts helt hundra sista tiden, men den behöver också komma ut på havet för att få en liten uppfattning om ifall jag kan starta mitt äventyr som planerat den 1 maj.
Snittvindar kring 12 m/s ute vid Vinga, men frånlandsvind så borde kunna ta mig fram relativt skyddat i skärgården kring Fiskebäck där jag sjösätter kajaken.

Lunchstopp på Franholmen.

Flyger söderut i den kraftiga medvinden och tar ganska snabbt iland för ett lunchstopp. Solen börjar titta fram lite mer permanent än tidigare och här på västra sidan av Franholmen blåser det nästan ingenting. Får lite sommar-feeling och börjar längta till min HBB-start, trots att axeln ömmar något efter den korta paddlingen hit. Har stretchat den på alla möjliga vis och själv kommit fram till att det är muskelfästet till latsen - eller latissimus dorsi om man ska vara fin i kanten - som strular. Det var i samband med lite för mycket stakträning som problemen uppstod och latsen är också en muskel som är dominerande tillsammans med bålen vid stakning. Med lite stretch, rehabträning och några burkar Tigerbalsam ska jag nog kunna få ordning på den här skiten.

Solpanelen premiärtestas. Kabelgenomföring i fikaluckan för att slippa borra hål i skrovet.

Vattentätt!

Efter maten vill jag känna på min kolfiber-pagaj, en Avannaq som jag bara hann paddla lite kort under senaste turen. Den greppar bra i vattnet och går riktigt smidigt i den hårda motvinden jag får på vägen hem. Det lutar nog åt att den här följer med på expedition. För övrigt har Erik B. Jørgensen paddlat hela Skandinavien runt med en liknande paddel, så det är knappast något du köper på Rusta. Erik är en erfaren äventyrare och stor inspirationskälla som givit mig en hel del bra tips inför min paddling. Ta gärna en titt på hans sida.
Strax innan fem är jag tillbaka vid bilen. Klockan säger 10km men p.g.a. vindarna har det ändå tagit mig 2h och 40min. Knappt en aptitretare i HBB-sammanhang, men det viktigaste var att komma ut för att testa utrustning samt axel. Hoppas kunna vara på vattnet snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar