lördag 1 augusti 2015

Dag 92: Lövskär-Lågören

Distans: 20 km
Paddeltid: 4 h 44 min
Total distans: 2 289 km
Dagssnitt: 24.9 km/dag
Vind: 3-6 m/s N
Vilodagar/inblåsta dagar: 15
Paddelväg: klicka här

Holger har varit i kontakt med pressen och lyckats skaka fram en NSD-fotograf som kommer till Lövskär för att dokumentera min resa innan jag ska börja paddla. Han är en glad och trevlig värmlänning som knäpper en massa kort på mig i alla möjliga positioner. Hoppas jag fastnade på något utav dem.

Fotografering i Lövskär.
 
Jag tar farväl av kusin Anders och David med sin höggravida Viktoria. Holger har också kommit ut med syster och hennes man. Fotograferingen tog en stund så först strax innan lunch är jag i kajaken. Inne vid Lövskär är det lugnt men efter att ha rundat udden rullar vågorna in och det är egentligen första gången som jag har en respektabel sjö från vänster sida. Efter alla mil har jag blivit expert på att parera vågor från höger, men vänster känns väldigt ovant och lätt obehagligt.
 
Stuvning i Lövskär.
 
Korsar Hindersöfjärden problemfritt och fortsätter sen längs Hindersön. Härifrån tänker jag gå raka spåret till Båtön via några mindre grund och öar men i den ryckiga vinden samt regnet har jag ingen lust att ge mig ut på öppet hav igen, även om det nog inte hade varit några problem. Tänker att det är bättre jag sparar krutet tills imorgon då det skall vara snälla vindar i ryggen hela dagen. Har ändå ingen större brådska som sagt och till Haparanda har jag ungefär 8 mil. Njuter av en tidig kväll med pannkakor, choklad och TV. Om allt går enligt plan klappar jag riksröse 59 på måndag eller tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar