söndag 23 november 2014

Fjällbacka skärgård - 2014.11.23

Regndropparna som slår mot tältduken väcker mig mitt i natten. Tittar på klockan som visar 01:49 och ljuset från uret upplevs lika kraftigt som en glödlampa i mitt yrvakna tillstånd. Torkar lite kondens från sovsäcken och somnar in ganska fort igen. Alltid lika mysigt med regn när man väl ligger nedkrupen i säcken.
Drar mig ett tag på morgonen och klockan hinner bli halv nio innan jag känner att det är dags att gripa tag i dagen. Bosse verkar sova länge även denna morgon. Hör inte ett ljud från hans tält och vill inte väsnas allt för mycket ifall han sover. Lagar frukosten direkt ifrån sovsäcken och har havsutsikt utanför. Ett par mackor blir liggandes på kastrullocket under äggkokningen då det är en smidig avställningsyta, och utan att jag fattat det har jag rostat bröd till frukost. Lyxigt värre! Alltid lär man sig något nytt.

Havsutsikt på Porsholmen.

Min paddelkamrat vaknar så småningom och efter att frukosten är klar bestämmer vi färdvägen för dagen. Båda är ganska sugna på att komma hem i vettig tid så det blir ingen maratondistans idag heller. Gör våra kajaker färdiga och medan dom lyfts ner till vattnet ser vi hur sju paddlare närmar sig. Det kan inte vara några andra än det kajakgäng vi träffade igår, och visst är det så. När vi skall påbörja paddlingen tar dom sitt första fikastopp, men så sover dom också i stuga och behöver endast fokusera på sina kajaker.
Porsholmen lämnar vi bakom oss och går i sydvästlig riktning mot Hjärterön. Örebroarna gnällde om att vindarna skulle vara friska, men det går rätt smidigt ändå och vi rundar Kalvön enkelt för att sen fortsätta norrut mot Fjällbacka. En nyfiken säl har följt efter oss hela vägen in till "stan". Lyckas få några kort innan den försvinner ner under vattenytan. Troligtvis kan dom röra sig lite mer fritt nu när båttrafiken i praktiken är helt obefintlig. Det kan i alla fall vara en förklaring till att vi sett så mycket säl under helgen.

Säl vid Fjällbacka.

Framme i Fjällbacka tar vi iland och packar våra bilar. Väl hemma väntar jag en stund med att ta in kajaken då ett utlovat regn borde skölja bort saltvattnet. Regnet kommer enligt plan och skönheten kan lyftas in lite senare, ren och fin. Rutin!
Vår paddelväg i kartan nedanför. Inga imponerande distanser som sagt, men man lär sig trots det en hel del på att vara ute oavbrutet i kylan så här års. Fler "vinterturer" blir det garanterat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar