söndag 30 november 2014

Marstrands skärgård - 2014.11.30

08:30 har jag sovit tillräckligt och börjar med frukosten. En mus har haft buffé i förtältet under natten och bl.a. frossat i min grötkastrull som jag lämnade odiskad igår. Den är mer eller mindre renslickad med lite kvarvarande spillning som bevismaterial. Mina grannar är vakna och vi konstaterar att morgonen bjuder på strålande sol. Hoppas det håller i sig under dagen.
Vid elvatiden skjuter vi i kajakerna i havet som nu har stigit en del sen igår. Min skedda sitter som berget efter gårdagens släpande på den gyttjiga bottnen. Hela boxen är packad med finkornig lera så det blir en del lirkande på land innan jag får allt att fungera som det ska. Ännu en ny lärdom.

En välkitad Sofie gör sig klar för avfärd.

Solglasögonpaddling.

Solen värmer skönt och för första gången på länge har jag solglasögonen på. Vinden ger oss god fart när vi paddlar västerut mot Vannholmarna som är ett populärt utflyktsmål för båtfolket på sommaren, men idag är det vi som är kungar i skärgården. Väl framme rundar vi holmarna och sen vidare i östlig riktning mot Tofta naturreservat som jag besökte i somras under min långpaddling. I passagen mellan Klåvholmen och Kråkerön upphör vinden och avslutningsvis får vi en ganska lugn paddling med en sol som sakta är på väg ner i havet. Ett gäng rådjur gottar sig i kvällsljuset på Kråkeröns västra sida och studerar oss när vi glider norrut mot våra bilar som står orörda även denna gång. Det blev en solig dag och totalt sett ännu en bra och lärorik kajakhelg. Kanske tar jag mig ut ytterligare en gång innan nyår, men det beror lite på väder och vind.

Nöjda med dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar