söndag 27 juli 2014

Dag 6: Bläckhall-Lysekil

Distans: 4 km
Medelhastighet: 6 km/h
Total distans: 130 km
Dagssnitt: 21.7 km/dag
Vind: 5 m/s SO

Som en klubbad säl somnade jag in igår och vaknar ganska stel i kroppen. Den är verkligen inte van med dagsetappar av gårdagens mått, men idag är det vilodag och endast ca. 4 km paddling till hamnen. Ett åskoväder drar förbi på morgonen men när jag packar ihop mina saker och sätter mig i kajaken är det återigen soligt. Det ömmar och värker lite överallt innan kroppen börjar bli varm. Känner mig som en stel gammal gubbe och tar det väldigt försiktigt ibörjan.
Vid hamnen möter jag Torbjörn och Kathrine (T & K) från Nautopp som skall testa ett par nya kajaker dom tagit in i sitt sortiment. Torbjörn visar upp sina färdigheter och konstaterar att kajakerna svänger på en 5-öring.
 
Torbjörn visar hur det skall kantas
 
Har reparerat min kajak här tidigare och behöver nu inte ställa jobbiga frågor. Vet var alla prylarna finns och vad som måste fixas. Bort med sprucken gelcoat, sen förstärker jag upp med glasfiber från insidan där det behövs. Tyvärr måste epoxyn, som binder glasfibret, härda nått dygn innan gelcoaten kan läggas så har lite att göra innan jag kan forstätta min resa imorgon.
 
Fixering med tejp
 
Gelcoat borttagen
 
Tiden rinner iväg och det blir fort kväll. Vi åker in till centrum och äter en god middag innan T & K ger sig hemåt. Jag får hela kajakcentret till mitt förfogande och har här tillgång till säng, kyl, rinnande vatten, WC, el, bord och stolar. Ting som helt plötsligt blir väldigt värdefulla när man varit ifrån dom ett tag. Är inte sponsrad men tycker ändå T & K förtjänar lite uppmärksamhet. Generösa människor som gör sin grej väldigt bra, så tveka inte att nyttja Nautopp när det gäller kajakköp, kurser eller uthyrning.
 
 
 
Sätter mig på balkongen och uppdaterar bloggen. Ingen havsutsikt av samma kaliber som de övriga dagarna men har å andra sidan här alla bekvämligheter inom räckhåll. Äter en bit mat, tar en varm dusch och kryper sen ner i sängen. Imorgon hoppas jag kunna paddla söderut. Det behöver inte vara långt, bara känna att jag är på våg (!) räcker.
 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar