torsdag 2 juli 2015

Dag 62: Kusön-Sandön

Distans: 39 km
Paddeltid: 7 h 40 min
Total distans: 1 569 km
Dagssnitt: 25.3 km/dag
Vind: 4-7 m/s SO vridande till SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Sover ovanligt bra och vaknar före utsatt tid av några fiskare på vattnet. Det är bleke och allt de gör hörs väldigt väl. Knotten är fortfarande kvar i mitt förtält. Jag håller mig inne och lagar frukosten genom att sticka ut ena armen i den lilla dörröppningen, som om det vore ett laboratorieskåp. Det tar tid och är inte på vattnet förrän tre timmar senare. Idag kommer min jobbkollega med man till min tänkta lägerplats för kvällen. Skoj att få träffa folk, äta och umgås.

Typisk norrlandskust.

Det är kvavt i luften och för första gången har jag bara tröja på mig, annars har jag alltid kört med torrdräkt eller jacka. Det blåser svagt från havet och vinden svalkar skönt. Stannar till bakom några klippor vid Tärnsharen för en lunch. En man är här för att dyka vid ett vrak som tydligen skall ligga alldeles intill. Hans dam är så där härligt frågvis och glad. Jag tänker på Doris i Jönssonligan och hon undrar varför jag inte vilar lite mer och tar det lugnt. Tycker inte jag gör något annat än att paddla om dagarna, ändå kommer det ta närmare nittio dagar. Hela sommaren kommer försvinna om jag börjar med annat än att paddla.

Lapporten?
 
Väldigt fint innanför Kalvskär och en trevlig kanal vid Svartsundet. Gå gärna där om du ska paddla kusten. Har aldrig förstått folk som tycker man ska gå utomskärs. Det är variationen jag vill åt och då är kanaler och tighta passager ett trevligt inslag bland all öppen havspaddling.

Sandön

Spunk
 
Hittar en fin liten vik vid Sandön och guidar dit mina besökare som kommer med bil efter semester i Norge. Liisa-Lotte titulerar sig estnisk stjärnkock och med tanke på de simpla ingredienserna lyckas hon riktigt bra. Vi sitter på klipporna och njuter i högsommarvärmen. Vinden fläktar skönt och håller myggen samt knotten borta. I fjärran börjar landet resa sig och ger en försmak av vad som komma skall. Fantastiskt avslutning på en bra dag.
 
Trevligt sällskap!
 
Fullmåne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar