söndag 5 juli 2015

Dag 65: Hornslandet-Notholmen

Distans: 34 km
Paddeltid: 7 h 25 min
Total distans: 1 661 km
Dagssnitt: 25.6 km/dag
Vind: 2-5 m/s O
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Sover länge idag och börjar arbetet strax innan lunch. Den nordliga vinden skall nämligen vrida över till sidovind mot eftermiddagen och är det något jag lärt mig så är det att inte kämpa i onödan. Blåser inte allt för mycket när jag börjar paddla men vågorna ger mig ändå bra gung. Här är det väldigt glest mellan öarna så pålandsvind är det jag önskar allra minst just nu.
 
Är jag för nära?
 
Rundar Hornslandet och går från ö till ö. Kraftiga skyfall kommer och går. Jag börjar bli kall och konstaterar att jag borde haft torrdräkten idag. Bergö fiskehamn närmar sig och jag passar på att gå in för att se om där finns något vatten. Träffar en man som hjälper mig att fylla en vattensäck från egen brunn utan att jag behöver kliva ur. Vilken service! Vi pratar en stund och han undrar om jag inte vill komma in på en kopp kaffe, men får göra ytterligare en norrlänning besviken då jag är sent ute och vill få ihop åtminstone 30 km innan skymning.
 
Lunch på blommig ö.
 
Efter fiskehamnen sneddar jag in mot landet och börjar leta en plats för natten, men det visar sig bli svårt. Stenar överallt och inte en enda ö som kan skydda mot den ostliga vinden som skall fortsätta imorgon. Jag kollar satellitbilder på telefonen och hittar vad jag tror är en sandvik på Notholmen, intill Mellanfjärden.
 
Notholmen
 
Någon sandstrand var det inte riktigt men ändå helt ok. Dessutom finns här knappt ett enda knott trots att det är helt vindstilla. Majtemperaturen är tillbaka och nu smattrar regnet mot tältet. Det blixtar och mullrar inte allt för långt borta, för första gången på 65 dagar. Får se om jag ens paddlar imorgon då det skall blåsa 6-11 m/s ute på havet vilket kommer innebära stora vågor och fram till Sundsvall har jag inte många öar att ta skydd bakom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar