söndag 26 juli 2015

Dag 86: Burehällarna-Björkön

Distans: 6 km
Paddeltid: 1 h 20 min
Total distans: 2 123 km
Dagssnitt: 24.7 km/dag
Vind: 7-13 m/s O
Vilodagar/inblåsta dagar: 15
Paddelväg: klicka här
 
Ytterligare en natt med bara sex timmars sömn. Hinner inte med så mycket mer när dagsetapperna blir en bit över 40 km och jag tänker att det är lika bra att passa på när förhållandena är bra, men idag ska blåsten dra igång ordenligt efter lunch. Packar min kajak ovanligt snabbt och reflekterar över hur smidigt allting går. Även om alla moment sitter i ryggmärgen och jag vet exakt var och hur alla prylar skall packas är det inte alltid det går undan, men just idag går stuvandet som en bra tetrisomgång.
 
Regn och rusk på Björkön.
 
Följer de små öarna som finns i Burefjärden för att sen paddla vidare över Skelleftefjärden. Blåser kring 10 m/s enligt aktuell vindmätare. Vågorna bygger på från öppet hav och bryter men det skapar inga problem. Känner mig bekväm i kajaken för ovanlighetens skull, det är snarare vinden och dess riktning som gör att jag väljer att inte fortsätta utan går istället innanför Björkön och slår läger. Kroppen kan även behöva lite vila efter alla långa pass de senaste dagarna.
 
 
 
Hör hur det knakar i skogen bakom tältet och blir något förvånad när ett par stora renar kommer ner till stranden. Har de blivit kvar här efter islossningen kanske? Efter den naturupplevelsen som jag tyvärr inte hann fånga på bild paddlar jag in i Bureälvens mynning för att sen ta en promenad in till stans matbutik. Nyhandlad och klar kan jag lägga mig tidigt för en gång skull och imorgon är det bara att köra på i den kommande sydliga vinden. Havet väsnas ljudligt på andra sidan ön och just nu blåser det 14 m/s ute vid Gåsören samtidigt som regnet slår mot tältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar