fredag 3 juli 2015

Dag 63: Sandön-Norrnäbb

Distans: 20 km
Paddeltid: 4 h 30 min
Total distans: 1 589 km
Dagssnitt: 25.2 km/dag
Vind: 7-9 m/s SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Natten blir den varmaste hittills och jag sover större delen av den utan sovsäck. Solen värmer mot tältduken tidigt trots att jag har några träd bakom. Slänger upp sovsäcken för att få lite skugga och ser hur mina gästers tält är fullt exponerat för ljuset. Det bör nog vara en finsk sauna där inne. Trots sen kväll igår är vi alla uppe före åtta. Liisa-Lotte bjuder på god frukost och jag tar det väldigt lugnt för en gångs skull.

 

Frånlandsvinden är kraftig och stötig. Tror jag ska driva ut till havs och väljer att gå in mot land för att stryka öarna som finns där på läsidan. Har bara ett par liter vatten kvar så går mot Skärså och strax innan möts jag av ovanligt falsk sång till den välkända Grease-låten. De hejar glatt och sjunger vidare. Jag tar mig till den charmiga lilla fiskehamnen, fyller mina flaskor och paddlar ut i vinden igen. Samma låt och fortfarande lika falskt. Som jag hade befarat blir det respektabel sjö innan jag kan runda Korsholmen, men jag hade nog lika gärna kunnat gå raka spåret med facit i hand. Följer fastlandet ett par kilometer norrut och konstaterar att det är lönlöst att kämpa i vinden på de öppna partierna. Hittar några fina klippor och väljer att slå läger redan innan klockan sex.

Horisontvy!

Ett medelålderspar är här och solar och mannen undrar ifall jag vill ha en nyfångad sik. Jag avböjer vänligt då jag knappt vet hur man rensar en fisk. Han har full koll på min pappas uppväxtort. Svanstein, en liten by några mil norr om Övertorneå. Det finns en hoppbacke där och i den hade han slagit näsan under en misslyckad landning. Paret åker efter en stund och tältet slår jag upp på den högsta och blåsigaste punkten. Här kyler vinden skönt denna ovanligt varma sommardag och myggen har jag ännu inte märkt av. Idag hade jag tänkt ta mig till Hölick, men istället blev det bara milen i nordlig riktning. Hoppas på bättre utdelning imorgon.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar