onsdag 29 juli 2015

Dag 89: Rönnskär-Trundön

Distans: 40 km
Paddeltid: 9 h 28 min
Total distans: 2 226 km
Dagssnitt: 25.0 km/dag
Vind: 0-5 m/s N-NO
Vilodagar/inblåsta dagar: 15
Paddelväg: klicka här
 
Min pappa är född och uppvuxen långt upp i norr och därför har jag en del kusiner i Luleå. En av dem har sommarhus på Trundön strax norr om Piteå och han undrar ifall jag är sugen på mat, en säng samt bastu. Kan man tacka nej till ett sådant erbjudande även om det blir en liten omväg? Dessutom får jag träffa några av mina kusiner.

Lugnt idag.

Det blåser nästan ingenting idag när jag sätter mig i kajaken och det skall tydligen hålla sig så hela dagen. Perfekt, för under överfarterna är det alltid skönt med lugna förhållanden. Bursfjärden, Jävrefjärden och Bondöfjärden betas av i rask takt. Dagen som länge varit lugn och fin börjar sen övergå till regn och en del blåst, motvind dessutom. Sista biten mot Trundön går segt och jag vet inte riktigt var kusin Lars har sitt hus. Han skickar en position men med telefonen i regnet har jag svårt att exakt ta reda på platsen. Räddningen blir den brasa där maten skall grillas och nu ser jag exakt var huset ligger. Ibland fungerar stenålderstekniken bäst.

Hejarklacken

Lars har dragit ihop en hel hög med folk och en hejarklack står på bryggan och sjunger en egenkomponerad sång för mig. Jag blir lite rörd och tagen av stunden, men mest glad och positivt överraskad. Det bjuds på mat och vi åker sen in till Luleå där bastun, tvättmaskinen och sängen väntar. Kajaken ligger kvar vid sommarhuset och varför vi inte stannade där över natten beror på att huset är under uppbyggnad. Ikväll kommer jag sova som en prins.

Gunnar hjälper mig iland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar