lördag 4 juli 2015

Dag 64: Norrnäbb-Hornslandet

Distans: 38 km
Paddeltid: 8 h 18 min
Total distans: 1 627 km
Dagssnitt: 25.4 km/dag
Vind: 2-4 m/s N vridande till S
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Värmen var olidlig igår när jag la mig och inte blir det mycket bättre när solen lyser för fullt mot tältet tidigt på morgonen. Jag monterar upp lite kläder samt sovsäcken som skydd och sover sen ett par timmar till. Det blåser nordligt men ska vrida efter lunch. Sitter i kajaken strax innan elva och får motvindspaddling i en timme ungefär, sen lägger sig vinden nästan helt. Idag står en massa överfarter på menyn. Väljer att gå en liten längre väg med fler korta överfarter än två långa. Nu säger prognosen svaga vindar hela dagen men jag föredrar ändå att ha lite närmare till nödutgångarna ifall något skulle hända.

Fri horisont vid Hornslandet.

Efter en lunch vid några mindre öar går jag raka spåret mot passagen mellan Innerstön och Kråkön. Havet är lugnt men den västliga vinden bjuder på motstånd. Här är en kajakpaddlare lika ovanligt som skog i Skåne så det gäller att ha full koll på alla båtar som är ute. De kör kors och tvärs på havet och följer sällan några farleder.

Sten på Hornslandet.

Lämnar Kråkön och siktar mot Hornslandets sydspets ungefär 8 km bort. Överfarten går smärtfritt och efter en liten vila samt glassköp i det somriga och fina Hölick rundar jag Hornslandet och börjar paddla rakt norrut längs den steniga och exponerade östsidan. Här finns inte ett enda hus och sträckan är inget jag skulle vilja göra under lite blåsigare förhållanden. Nu har jag en svag fläkt och lätta vågor i ryggen. Hittar en plats för mitt tält strax intill Kuggören.

Hornslandet med Kuggören mitt emot.

Platsen ligger i skugga och som befarat är här massor med knott. Jag skyndar med tältresningen, tar ett snabbt dopp och håller mig sen inne i tältet. Betydligt svalare den här kvällen och jag kommer nog sova gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar