torsdag 14 maj 2015

Dag 13: Danholmen-Närsholmen

Distans: 31 km
Paddeltid: 6h 33min
Total distans: 167 km
Dagssnitt: 12.8 km/dag
Vind: 2-7 m/s NV
Vilodagar/inblåsta dagar: 3
Paddelväg: klicka här
 
Vattnet slutade att stiga efter midnatt och när jag vaknar strax efter sju är det tillbaka där det var när jag kom. Tur det, hade ju varit ett riktigt nybörjarmisstag annars.
Lämnar vid tiotiden och väntar mig en god medvind men istället är det i princip helt vindstilla och eftersom jag har dubbla tröjor under torrdräkten börjar det bli olidligt varmt. Jag kokar över men efter knappa timman är jag ute på lite öppnare vatten och den svala vinden svalkar skönt och ger mig en lätt knuff in i Mollösund. Vädret är på topp och jag får feeling. Fram med mobilen för att föreviga ögonblicket, vilket slutar med ett par förlorade bankkort samt ett körkort. De sjönk fort och det fanns inget jag kunde göra mer än se på när de likt fiskedrag dinglade ner i djupet. Nästa gång skall jag inte förvara korten i samma burk som jag har telefonen. För de trillar lätt ur om inte locket är på.
Efter Mollösund avverkas sommarpärlorna i rask takt. Kyrkesund, Skärhamn, Klädesholmen och Rönnäng. Får sen forstatt bra hjälp av vinden förbi Åstol och in i Mittsund mellan Koön och Instön. Nu har jag slagit läger strax söder om Marstrand på en gammal favoritplats. Kroppen är förvånansvärt fräsch efter 31km. Kunde kört längre men vill inte bränna ut mig totalt igen. Till hamninloppet i Göteborg har jag två mil. Siktar på att passera det samt sova någonstans i södra skärgården. Vädret ser ut att bli kanon även imorgon. Nästan för bra för att vara sant!
 
Finfin blomsteräng.
 
 
Om du vill vara dig själv för en stund!
 
 

2 kommentarer:

  1. Effektivt sätt att spara slantar på ;) Du får skaffa ett vattentätt fodral till fånen så kan du toksurfa lite i sittbrunnen oxå! Kämpa! på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Får väl börja tigga mat resten av kusten!;) O ett vattentätt fodral måste skaffas. Nästa gång är det telefonen som åker i havet. Den är liite jobbigare!

      Radera