söndag 31 maj 2015

Dag 30: Kämpinge

Distans: 2 km
Paddeltid: 0 h 32 min
Total distans: 536 km
Dagssnitt: 17.9 km/dag
Vind: 6-12 m/s SV vridande till SO
Vilodagar/inblåsta dagar: 5
Paddelväg: klicka här
 
Från min tältplats ser havet ganska lugnt ut trots 10-12 m/s i vind. Misstänker att piren tar mycket av vågorna då det blåser sydväst på morgonen. Vill ändå försöka ta mig till Skåre, sju kilometer bort. Det går galant till en början men desto längre ifrån piren jag kommer desto mer växer vågorna. Det bryter längre in mot stranden samt lite längre ut, jag försöker gå ungefär däremellan. Det fungerar en stund, sen kommer några riktigt hårda bryt som slungar in mig mot land. Jag glider med kajaken ett tiotal meter i sidled, men håller mig upprätt. Hamnar i en vik av ren tur där vågorna bryter längre ut. Ingen idé att paddla i det här. Går iland och vilar i gräset några timmar. När ska det komma lite finare förhållanden? Sedan starten är det inte många dagar med lugna vindar och vågor. Jag räknar dem på en hand! Allra tuffast har det varit Hallandskusten och fram tills idag.
 
Utsikten från mitt fönster.
 
Tänker jag ska ta mig till Skåre och gör klart kajaken för att sticka. Blåser mellan 6-8 m/s nu. Havet ser relativt lugnt ut, men vinden har vridit till min nackdel och jag känner mig för omotiverad för att paddla. Axlarna är ok, men höger handled har värkt en del sen dag 26. Bättre att vila idag och nyttja medvinden imorgon, om den nu inte ställer till allt för stökig sjö.
Kryper in i tältet vid sextiden och håller mig där hela kvällen. Det regnar från och till och jag känner mig lite nere, för första gången sen starten. Hoppas på lite mer inspiration och motivation imorgon!

4 kommentarer:

 1. Vädergudarna verkar ju inte vara helt till din fördel, men "statistiskt" måste det ju ändras snart tycker man. //

  SvaraRadera
 2. Jag lider med dig när du blir inblåst hela tiden. Du får väl gå med i "Vindens vänner" - en förening för paddlare som vill älska hård vind men har svårt för det ha ha :). Jag följer den spännande fortsättningen....

  SvaraRadera
 3. Tackar för era kommentarer. Idag blåser det utav bara sjutton, igen. Ser lika illa ut imorgon. Men den som väntar på något gott....

  SvaraRadera
 4. Bra inställning :-) kämpa på

  SvaraRadera