torsdag 28 maj 2015

Dag 27: Lödde å

Distans: -
Paddeltid: -
Total distans: 485 km
Dagssnitt: 18.0 km/dag
Vind: 8-12 m/s S
Vilodagar/inblåsta dagar: 5

Det blåser för mycket och i fel riktning idag, så stannar på platsen ytterligare en natt. Med andra ord får jag vila kroppen och ta tag i sådant som inte hinns med under paddeldagarna. Äter min frukost och de djur som betar här låter sig inte störas. Hela kodagiset kommer nyfiket på besök och studerar prylarna. Säkert undrar de vilken planet jag kommer ifrån. Allt är ju rött.

 
Efter att ha tagit en löptur upptäcker jag att mitt tält står i ett naturreservat med ett fågelskyddsområde som inte får beträdas den här tiden på året. Svårt att se det när jag kom vattenvägen igår och nu är ju "skadan" redan skedd så att säga. Fågelskyddsområden finns av en anledning och bör respekteras men en simpel sjöfarare som inte för oväsen en natt eller två tror jag de står ut med.
 
 
Tvättar utrustning i sötvatten, inventerar matförrådet och fixar med utrustningen. Min syster med man som bor i Malmö kommer förbi mot kvällen för att se hur jag har det. Trevligt att träffa nära och kära nu när jag varit "ifrån" civilisationen ett tag. Kliver nog upp tidigt imorgon då det är mest gynnsamma förhållanden på förmiddagen. På lördag kommer ett riktigt svettigt blåsoväder in med snittvindar kring 16 m/s på sina ställen. Då vill jag inte vara på vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar