lördag 16 maj 2015

Dag 15: Långholmen-Kedholmen

Distans: 15 km
Paddeltid: 4h 9min
Total distans: 214 km
Dagssnitt: 14.3 km/dag
Vind: 7-10 m/s SV vridande till V
Vilodagar/inblåsta dagar: 3
Paddelväg: klicka här
 
Det ska blåsa upp mot eftermiddagen, kring 12-13m/s säger prognosen, så klockan ringer 06:00 denna morgon. Johan tar hand om sitt tvåmannatält och jag behöver bara fokusera på mina prylar, ändå är vi färdiga princip samtidigt. Borde inte jag ha lite rutin vid det här laget?
 
Kisspaus
 
Vi lämnar Långholmen i sydostlig riktning. Johan hänger med en kort bit och viker sen av mot Fiskebäck medan jag fortsätter rakt över Askims fjord med siktet inställt mot öarna utanför Lindås. Den sydvästliga vinden ger vågor rakt från sidan och jag behöver inte slita allt för mycket för att avancera. Några sälar följer nyfiket min färd över fjorden och trots den friska brisen är vågorna ganska blygsamma. Det blir dock lite mer studs- och lekland i kajaken när Göteborgs södra skärgård inte längre skyddar mot öppet hav. Kajaken tar in vatten i sittbrunnen och jag blir kall om röven. Trodde problemet var löst sen tidigare, men icke. Nu har jag torrdräkt så det här måste lösas innan jag börjar paddla mer lättklätt.
Vinden vrider till rak sydlig lagom tills jag når andra sidan och dessutom har den tilltagit något. Hamnar återigen mitt i en seglingsträning/-tävling men den här gången en svärm av Laser-båtar som glider förbi mig som ett simpelt hinder. Jag börjar tröttna på den allt mer tilltagande vinden och hittar en ganska fin plats under tallarna på Kedholmen vilka borde ge bra skydd mot den västliga vinden som ska blåsa imorgon. Regnet börjar strax efter att tältet kommit på plats. Bara att hålla sig inne så får vi se om jag vågar mig ut i vågorna mot söndagseftermiddagen. Inte mycket som skyddar här nere nu när jag kommit in i Halland.
 
Bio på Kedholmen.

1 kommentar: