tisdag 9 juni 2015

Dag 39: Bockö-Slädö

Distans: 28 km
Paddeltid: 6 h 55 min
Total distans: 781 km
Dagssnitt: 20.0 km/dag
Vind: 2-8 m/s O vridande till SO
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Resans hittills bästa morgon börjar med sol, svaga vindar och ett bord. Jag ser husen på håll och äter min frukost i ett långsamt tempo. Det blir nog en bra dag idag och mot eftermiddagen/kvällen ska jag möta upp mina vänner Johan och Marlene som kommer ut med sina kajaker. Ett uppskattat inslag så här närmare 40 dagar in i expeditionen.

Lugn morgon på Bockö.

Det blir jobbigt direkt när jag börjar paddla österut i motvinden. Får slita onödigt hårt och tar mig till en liten vik efter bara 2 km. Vindarna skall avta för varje timme så det blir bara bättre och bättre från och med nu. Tar en lång lunch och fortsätter vid tvåtiden igen. Går så skyddat jag bara kan men det blir några öppnare partier där det går en del sjö. Vindarna avtar allt mer desto längre jag kommer och mot kvällen lägger de sig nästan helt. Ser mina vänner paddlandes långt i fjärran och ringer så vi kan mötas på vattnet. Här har jag varit ute och paddlat i över en månad och just ikväll, kanske en av de finaste kvällarna, kommer Johan och Marlene inglidandes. Snacka om timing!

Finbesök!

Vi slår läger på Slädö strax innan solens sista strålar försvinner från platsen. Jag blir bjuden på god middag och till dessert glass med svenska jordgubbar. Precis vad jag behövde. Har nog säkert tappat 3-4 kg hittills vilket är ganska mycket för min flugvikt.
Det finns hästar på ön som kommer förbi och rotar igenom alla våra saker. De blir så närgångna att Marlene till slut jagar bort dem. En av dem hann få smak på min mat så hoppas det inte blir något nattbesök.

 
 
Slädö
 
Imorgon blir det lite lugnare tempo och ingen hets efter distans. Jag tar en semesterdag helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar