söndag 14 juni 2015

Dag 44: Oknöskär-Stora Kronoholmen

Distans: 28 km
Paddeltid: 6 h 38 min
Total distans: 960 km
Dagssnitt: 21.8 km/dag
Vind: 4-8 m/s V
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Vi har inte kommit mycket mer än någon kilometer när Erik tappar sina solglasögon i havet. Tur i oturen är det någorlunda grunt och vi lyckas lokalisera dem men att få upp dem med paddeln är i princip omöjligt. Jag får ta en för laget och hoppa i med min torrdräkt och kan fiska upp solglasögonen med fötterna.
 
Jag letar solglasögon.
 
Vinden ligger på från väst och så fort vi går i nordvästlig riktning får vi slita, men bakom öarna är det lä och där kan vi njuta av sommarvädret. Tar oss förbi Mönsterås bruk och den otrevliga lukten. Matlusten kommer tillbaka och när vi ser en sandstrand kort därefter är lunchplatsen given.
 
Mönsterås bruk, en kajak och jag.
 
Färden fortsätter i den byiga vinden och vi börjar tröttna. Stora Kronoholmen som Tim och Ulrika tipsat om ligger på ett ganska lagom avstånd. Vi tar oss dit men finner inte den underbara plats de pratat så varmt om. Jag får plocka fram mobilen och titta på det kort som tagits härifrån och utifrån det lokalisera platsen. Jodå, det är här och när vi klivit i land och gått upp till toppen på klippan förstår vi vad de pratade om. Fin utsikt och släta varma klippor. Här kommer vi sova gott.
 
Dagens vardagsrum.
 
Utsikten från vårt fönster.
 
Erik på grönbete.

2 kommentarer:

 1. Hej Ivan!

  Tack för att vi får följa din resa på ett sådant utförligt och väldokumenterat sätt. Det har blivit en rutin att ta sig en morgonkaffe och gå in och läsa om gårdagens etapp. HBB är en långsiktig dröm för mig så att kunna följa din resa är en stor inspiration!

  Fråga: Har du några speciella knep för att undvika träsmak och hålla bra blodcirkulation i benen under långa pass? Jag tycker det kan vara svårt i en havskajak där utrymmet är begränsat.

  Lycka till på den fortsatta färden så hoppas vi på goda vindar och mjuka leder framöver :)

  Mvh Daniel, Alingsås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel! Det glädjer mig att höra att min resa kan inspirera andra till att göra något liknande.
   Knep? Nja, inte direkt. Jag har pedaler och i utrymmet mellan kan ett ben i taget sträckas ut. Kan på så vis variera sittställningen något under paddlingen.
   Mvh

   Radera