lördag 27 juni 2015

Dag 57: Söderholmen-Skötgrunden

Distans: 33 km
Paddeltid: 7 h 47 min
Total distans: 1 379 km
Dagssnitt: 24.2 km/dag
Vind: 1-4 m/s NO
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Min tältplacering visade sig vara bra för jag fick kvällssol igår och vaknar idag till solen precis när den gått upp över trädtopparna. Värmen tar snabbt bort all fukt och det blir dessutom mycket enklare att kliva upp och göra det som skall göras. Toalettbesöket står först på tur då en myra biter mig i ena skinkan så jag knappt kan sitta ner under frukosten. Lyckligtvis går det över snabbt och jag kan börja med det jag är här för.

Väddö kanal

Motvind direkt men väl inne i kanalen kan jag går rätt skyddat. Däremot har jag en lätt motström som drar ner min hastighet. Passar på att köpa lite mat i Älmsta innan kanalen tar slut och lyxar även med en glass som efterrätt. För första gången har jag packat ner torrdräkten och kör idag bara med paddeljacka samt korta byxor. Trots slutet av juni är det kyligt i luften men solen värmer och jag är perfekt klädd. Sommaren verkar vara påväg så snart kan jag nog även skippa jackan. Vinden tilltar efter kanalen och det blir något slitsamt hela Väddöviken och än värre när jag kommer ur den.

Skötgrunden

Nu sitter jag i tältet på Skötgrunden. Planen var att paddla till Ramsan men den här lilla ön såg bra ut och dessutom finns här inga hus vilket känns tryggt. Näktergalen sjunger vackert. Jag ser den i trädtoppen från min dörröppning. Imorgon ska det blåsa sydligt hela dagen. Jag kommer nog jobba övertid.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar