fredag 12 juni 2015

Dag 41: Järkö-Tutskär

Distans: 52 km
Paddeltid: 10 h 21 min
Total distans: 858 km
Dagssnitt: 20.9 km/dag
Vind: 2-8 m/s SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Det går inte att stoppa. Jag gråter som ett litet barn eftar att ha lämnat Johan och Marlene vid Sandhamn, strax norr om Torhamns udde. Varför då? Kanske för att jag varit ensam ett tag och nu fått socialisera i några dagar och sen bli ensam igen. Trodde att det skulle bli den enklaste biten under den här resan, men just ensamheten är det som varit absolut tuffast. Jag valde att starta själv för att få en större utmaning och det har det sannerligen blivit.
 
Vi närmar oss Torhamns udde.
 
Jag stärks av tårarna och blir vid godare humör. Vinden kommer från land och det går snabbt och enkelt. Vågorna är små och stenarna många. Går lite för nära ibland och får några grundstötningar. Här finns också ett och annat stenrev som tvingar mig till omvägar. Försöker tänka smart och går innanför öarna vid Kristianopel vilket nästan resulterar i en omväg på 2 km. Passagen är grund och inte mycket mer än någon meter bred, men jag kommer igenom.
 
Tight passage!
 
Sälarna börjar återigen dyka upp. Sist jag såg dem var nog i Landskrona. De studerar mig nyfiket när jag paddlar förbi. Det börjar skymma och jag måste hitta någon tältplats. Bara en massa fågelskydd på öarna som för övrigt inte är speciellt tältvänliga och fulla med skrikande fåglar. Tar mig hela vägen till Bergkvara och går på ett tälttips strax norr om platsen. En liten ö med bra gräsplättar där jag kan ha kajaken väldigt nära tältet. Hoppas här inte är lika många fästingar som igår.

Ölandsvy från tältet och Garpens fyr längst till höger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar